Pay Attention Please! 22-06

Share |

Officiële opening van de manifestatie 
Een feestelijk openingsprogramma in aanwezigheid van alle samenwerkende kunstinstellingen met sprekers, performances, een borrel en aansluitend een afterparty in Tripolis (Burgerweeshuispad 100). Het volledige openingsprogramma volgt binnenkort. De opening van Public Art Amsterdam is gelijktijdig met de opening van GET LOST-art route, een van de partners van PAA.
Public Art Amsterdam is een samenwerkingsverband van elf Amsterdamse kunstinstellingen: CBK Zuidoost, De Appel, Framer Framed, GET LOST-art route, Frankendael Foundation, LAPS / Gerrit Rietveld Academie, Stichting NDSM-werf, Oude Kerk Amsterdam, P//////AKT, Stedelijk Museum en TAAK. Pay Attention Please! is de eerste editie van een tweejaarlijkse manifestatie.
Voor Pay Attention Please! zijn in zes stadsdelen routes uitgestippeld die wijzen op de eigenzinnige, bijzondere, historische èn hedendaagse kunst die Amsterdam te bieden heeft. Volg de routes via de mobiele website of begeleid door een gids. Of luister naar de serie Schrijvers en de Stad waarin literair talent realiteit en verbeelding verweeft. Ook is er tijdens de manifestatie een programma van interventies, performance en debat bij de verschillende partners. Zo ontdek je Amsterdam opnieuw door de ogen van kunstenaars. Pay Attention Please!
Public Art Amsterdam vraagt aandacht voor de publieke ruimte van Amsterdam. Ruimte die we delen, die omstreden is, vol tegenstellingen, maar ook vol idealen. Ruimte die steeds in beweging is. De manifestatie Pay Attention Please! maakt deze ruimte zichtbaar, aan de hand van kunstwerken die de afgelopen decennia in dat publieke domein zijn geplaatst. Deze kunstwerken tonen de complexiteit van de stad, de lagen van betekenis die zich er in de loop van de tijd hebben opgestapeld. Ze laten zien hoe de stad over zichzelf denkt en droomt.
Pay Attention Please! 

Opening Vrijdag 22 juni vanaf 17.00 uur
Gustav Mahlerplein, Amsterdam
Van 21 juni t/m 30 september 2018 door heel Amsterdam
Meer informatie binnenkort op: www.publicart.amsterdam
Met dank aan: Mondriaan Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Lira Fonds, Gemeente Amsterdam, Gerrit Rietveld Academie en BPD Cultuurfonds.