Zuidoost parade 12-07

Share |

In 2018 wordt het 50-jarige bestaan van de Bijlmer gevierd met tientallen prachtige evenementen. Hoog tijd om ook de diversiteit en de trots van heel Amsterdam Zuidoost met een grandioze parade te onderstrepen. Enkele stadsdeelgenoten hadden een optocht in gedachten, stelden daarom een paradeplan op en richtten een kerngroep op van denkers en doeners. ZO gebeurd toch?

De SouthEast Parade vindt plaats op een zomerse donderdagavond op 12 juli vanaf ca. 18:00 uur. Start- en eindpunt is het Hoekenrodeplein (bij NS-station Bijlmer/Arena). De korte tocht gaat door de Amsterdamse Poort en langs Kraaiennest en Ganzenhoef. Tijdens de parade is er sprake van een jury en na de parade worden er prijzen uitgereikt. Er komt ook een zwoel dansplein. Selfies met BZ'ers (bekende Zuidoosters) en prachtig uitgedoste paradisten zijn natuurlijk mogelijk. ZO gezellig!

Allerlei organisaties en groepen die zich graag willen presenteren zullen meedoen aan de parade. Want trots is Zuidoost op de vele kleurrijke culturen, lifestyles, sportclubs, Arena, musici, dansers, podia, gehandicapten, scholen, LHBTQ+'ers, shops, festivals, culinaria, parken, scholen, bedrijven, shops, markten, architectuur, stedenbouw. En niet te vergeten de altijd meewerkende organisaties: stadsdeel, politie, straatcoaches, corporaties, bewonersorganisaties, PGZO. Sang! ZO divers!