Fotowedstrijd uit het hart van de Bijlmer

Share |

Buurtboerderij de Gliphoeve roept bewoners op de magie van de Bijlmer vast te leggen. Persbericht 27 juli 2018 Amsterdam Zuidoost Deze zomer neemt buurtboerderij De Gliphoeve bewoners en bezoekers mee op een tocht door het Hart van de Bijlmer. Met de Bijlmer en haar buurtbewoners als uitgangspunt en inspiratiebron organiseert de Gliphoeve een fotoworkshop voor buurtkinderen; een wedstrijd voor verschillende leeftijdscategorieën. De winnende foto’s worden groot geëxposeerd op gronden van De Gliphoeve.
Uit het hart van de Bijlmer Om de magie van de Bijlmer te vangen wordt aan de buurtbewoners gevraagd om foto’s te maken. Van jong tot oud, iedereen mag meedoen aan deze zoektocht om het gevoel van de Bijlmer weer te geven. Wat betekent het om in de Bijlmer te wonen, wat gebeurt er op mooie zomeravonden, welke gesloten deuren zullen zich openen en welke donkere stegen worden belicht? Spannende foto’s, mooie uitzichten en prachtige familiemomenten kunnen allemaal worden ingezonden. Het is een wedstrijd om de rest van de stad (en de wereld) het hart van de Bijlmer te laten zien.
Gratis fotoworkshop
Om jonge fotografen op weg te helpen biedt de Gliphoeve een gratis fotoworkshop begeleid door professionele Bijlmer fotografen Ilja Meefout en Ruben San A Jong. Tijdens deze workshop wordt zowel de theorie als praktijk van analoge en digitale fotografie behandeld. De workshop gaat in augustus van start en beslaat 4 middagen (13, 16, 20 en 23 augustus). Deze workshop is speciaal voor de jeugd van 10 tot 16 jaar. Er zijn beperkte aantal plekken, aanmelden kan via de website van www.kinderboerderijgliphoeve.nl of .

Wedstrijd
Tot 1 oktober maak je kans om te winnen door een foto van jouw versie van de Bijlmer te sturen naar: naam, categorie, leeftijd, titel van de foto. De wedstrijd wordt gejureerd door; hiphop fotograaf Ilja Meefout, Bijlmer fotograaf Hans Mooren, fotograaf van een prachtige Bijlmer serie Jonna Bruinsma en boerin van de kinderboerderij Birgit Radelaar.
De wedstrijd wordt opgedeeld in 4 categorieën: - Jeugd tot 16 - 16-25 - 25 - 45 - 45-hoger
De ingezonden foto moet in 2018 zijn gemaakt en worden ingezonden door de maker en niet groter dan 5mb.
Expositie
De winnaars van de expo worden op 20 oktober bekend gemaakt door een foto onthulling per categorie. De foto’s hangen van 20 oktober tot 25 november