Zwart onder Oranje - Verzet! 29-07

Share |

In het kader van de ‘Gedeelde Geschiedenis’ vond op zondag 15 januari 2017 de eerste editie ‘Zwart onder Oranje’ in het Bijlmer Parktheater plaats, samen met de opening van de gelijknamige expositie en première van de gelijknamige film. In de expositie en film staan de verhalen van 14 jongeren centraal met hun roots verspreid over de hele wereld.In het kader van de ‘Gedeelde Geschiedenis’ vond op zondag 15 januari 2017 de eerste editie ‘Zwart onder Oranje’ in het Bijlmer Parktheater plaats, samen met de opening van de gelijknamige expositie en première van de gelijknamige film. In de expositie en film staan de verhalen van 14 jongeren centraal met hun roots verspreid over de hele wereld.
Nusantara is weer terug! Op zaterdag 29 juli vindt de derde editie ‘Zwart onder Oranje’ plaats in het Bijlmer Parktheater, tijdens het Kwaku Summer Festival. Naast de expo van Zwart onder Oranje in de foyer, is er in de studio een interactief, educatief programma. Gedurende twee uur is er een gesprek met 12 jongeren met 12 jongeren en ouderen én het publiek over onze roots en onze verzetshelden: wie zijn je helden? Wat is de nalatenschap van je helden? Hoe ga je om met je roots in het dagelijks leven? Daarnaast worden de gelijknamige expositie en film deze zomer tijdens het Kwaku festival nogmaals getoond. Om deze bundeling van verhalen levend te houden zijn er 3 nieuwe verhalen toegevoegd aan de expositie.
De presentatie is deze middag in handen van Surya Nahumury en Yomi Hitijahubessy. Een Molukse catering verzorgt overheerlijke hapjes tijdens deze Molukse Dag. Dit programma wordt mogelijk gemaakt door Stichting Nusantara Amsterdam.

Aanvang 17.30 uur

De voorstellingen in het Bijlmer Parktheater zijn vrij toegankelijk voor iedereen met een entreekaart van het Kwaku Summer Festival. Wees op tijd, want VOL = VOL.