Walvisjong 25-10 Première

Share |

Er is een meisje. Ze woont aan het strand. Op een dag vindt ze een walvis. Hij is alleen op het strand, net als zij. Het meisje zorgt voor hem neemt hem mee, vermaakt hem. Ze zijn samen. Ze zingen van de zee. Want walvis moet terug... 

Walvisjong is een muzikale beeldende voorstelling over de wonderlijke verbintenis tussen een jongen en een walvis. Ze vinden elkaar in bijna het enige dat mensen én walvissen kunnen: zingen...
Walvisjong wordt gemaakt in samenwerking met het Bijlmer Parktheater, 2 Turven Hoog, de Nationale voorleesdagen en Bureau Vanaf2. Deze voorstelling is geïnspireerd op het boek 'De kleine walvis' van Benji Davis, uitgeverij Luitingh-Sijthoff, vertaling Edward van de Vendel.
Komend uit de mime en het muziektheater, maakt Simone de Jong voorstellingen waarin geluid, muziek en verbeelding de grootste rol spelen.
‘Als je goed kijkt, is er altijd iets spannends te vinden, ook vlakbij' is het motto, dat je ook terug vindt in haar boek 'Het geheim van meneer Hartjes' (8+), dat in de zomer van 2016 bij Clavis verschenen is.
Voor kinderen maakte ze Eiland, Kluizelaar en WalvisJong. Voor volwassenen schreef en regisseerde ze o.m. het Fluisterconcert, IN IJS, Like Harry en Vlucht (Pé Okx, Oerol 2015). Als speler/maker werkte ze bij Orkater, Dick Hauser en haar eigen stichting Het Hoofd.
Leeftijd: vanaf 2 jaar
Duur: 40 minuten

Bijlmer parktheater aanvang 11.00 uur toegang € 7,00

Credits

Regie & concept: Simone de Jong
Spel: Senna Gourdou
Muziek: Senna Gourdou en Marieke van de Ven
Scenografie: Elian Smits
Subsidiënten: AFK en VSB Fonds