Kick off 50 jaar Bijlmer & Fix it! 25-11

Share |

Bekendmaking van het jubileumprogramma van '50 jaar Bijlmer' in combinatie met de energieke dansvoorstelling 'Fix it' van Solid Ground Movement.

De Bijlmer bestaat 50 jaar! Tijdens deze kick off presenteert Stadsdeel Zuidoost het feestprogramma dat zal duren van 25 november 2017 tot 25 november 2108. Precies 50 jaar geleden, in november 1967, betrokken namelijk de eerte bewoners hun nieuwe flat in de H-buurt van de Bijlmermeer.

Hiphop van straathoek tot podium

Fix it! is een hiphop voorstelling van Solid Ground Movement.

Hiphop begint op straat: een beatbox, een groep jongens en meiden en een repertoire aan coole moves. Hoe maak je daar een voorstelling van in het theater? In Fix it begeleidt een ‘master’ een groep jonge hiphopdansers in dit traject. Zij maken vanuit het gedachtegoed van de master een remake voor het theater. In deze editie deelt master Takao Baba zijn kennis met de masterstudenten en werkt Solid Ground Movement samen met het Haags Hip Hop Centrum en zijn community.

De dansvoorstelling begint met een optreden van Tim Kromhout in samenwerking met de Heavy Hitters van het Haags Hiphop Huis, gevolgd door dans van de masterstudenten van Solid Ground Movement onder leiding van Veronika Lajdová. Het Fit It programma wordt afgesloten met een fragment uit de voorstelling 'Ronin Made' van choreograaf Takao Baba.

Solid Ground Movement is de eerste hiphopdansschool van Amsterdam en huist in de Tolhuistuin. De school biedt lessen voor jongeren met verschillende culturele achtergronden, verschillende dansniveaus en van alle leeftijden. De artistieke leiding is in handen van Alida Dors en Bryan Druiventak, beide afkomstig uit de hiphopscene en gespecialiseerd in de theatrale kant van hiphop en breakdance.