Fatu 25-02

Share |

FATU is hét stand up comedy programma van het Bijlmer Parktheater. Al twaalf jaar lang ontvangt vaste MC en host Jeffrey Spalburg drie collega-comedians. Eén podium – drie comedians - die ieder op eigen manier hun gepeperde en hilarische blik op de actualiteit verkondigen.

Line-up:

Raoul Heertje (2e keer FATU! De 1e keer was in april 2012).

Raoul Heertje brak begin jaren negentig door als de eerste stand-up comedian van Nederland. Hij trad op in Engeland en Amerika als 'the best circumcised comedian of the Netherlands' en stond op de planken van de Londense Comedy Store. Heertje is de oprichter van de succesvolle Comedy Train. Hij nam deel aan de BBC-comedyquiz Have I got news for you en importeerde vervolgens het programma in Nederland: ‘Dit was het nieuws’. Hij schreef over zijn aankomend vaderschap een boekje onder de titel ‘Een vruchtbaar gesprek’. Heertje schreef ook tv-recensies voor het NRC Handelsblad. Hij haalde zich onder andere de woede van de joodse gemeenschap op de hals door de leden van het Centraal Joods Overleg 'een stelletje joodse ijdeltuiten' te noemen.

Fuad Hassen (FATU was ooit zijn eerst betaalde optreden. Nu staat hij alweer voor de 9e keer bij FATU!)

Fuad Hassen werd geboren in Asmara (Eritrea) en vertrok op 5-jarige leeftijd naar Nederland om tijdens carnaval aan te komen in Den Bosch. Met zijn innemende persoonlijkheid en gulle lach weet hij iedereen voor zich te winnen.

In 2006 waagde hij zijn eerste stappen op het stand-up podium. En met succes! Twee jaar later won Fuad met grote overmacht de jury- en publiekprijs van de Culture Comedy Award 2008. "Fuad heeft bravoure en is een goede verteller", aldus de jury.

Inmiddels is Fuad ontdekt door VARA HumorTV, speelt hij veelvuldig door heel het land en daarnaast is Fuad ook een veelgevraagd presentator op diverse festivals. Fuad’s avondvullende debuutprogramma 'Pareidolia' (2014/2015) werd lovend ontvangen. “Publiek is in goede handen bij aimabele verteller Fuad Hassen”, schreven de dagbladen.

Theaterseizoen 2017/2018 staat in het teken van zijn nieuwe voorstelling 'Held'. In deze show neemt Fuad je mee – middels zijn typische laid-back comedystijl – in een wereld waarin bijzaken grote betekenis krijgen en hoofdzaken er niet meer toe doen. Na het zien van de show weet je niet meer wat je nou wel of niet moet geloven, maar één ding is zeker: het eten van een appel brengt je altijd met een glimlach terug naar de avond dat je de show van Fuad zag!

Rayen Panday (voor de 6e keer bij FATU!)

Zaandammer en voorheen rechtenstudent Rayen Panday won in 2008 de persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Sindsdien speelt hij op verschillende festivals/podia en in theaters door het land. Op dit moment toert hij langs de Nederlandse theaters met zijn tweede avondvullende cabaretvoorstelling ‘Vrijspraak’. Vanaf januari 2016 is hij aan het touren met zijn derde voorstelling: ‘Niet Verder Vertellen’.

Na zijn optreden in zo:RAYMANN werd hij tekstschrijver voor het succesvolle tv-programma van Jörgen Raymann en later ook voor De Dino Show van Jandino Asporaat. Rayen Panday is o.a. te zien geweest in het tweede seizoen van ‘Mag ik u kussen?’, ‘The Comedy Factory’ en ‘De Identiteit van Nederland.’ Tevens was hij onlangs de winnaar in de taalquiz ‘De Tafel van Taal.’

Door zijn persoonlijke verhaal, de herkenbaarheid van zijn verhalen, zijn typetjes en zang weet Rayen zowel in het Nederlands als in het Engels een breed publiek aan te spreken. Internationaal heeft hij succesvolle shows gegeven in Estland, Denemarken, België, India, Frankrijk, Suriname, Curaçao, Aruba, Thailand en de Verenigde Staten. Zijn eerste én tweede avondvullende voorstelling 'Drie Keer Rayen' en 'Vrijspraak' zijn uitgezonden bij de VARA op NPO 3.

Bijlmer Parktheater aanvang 15.00 uur Tickets € 13,50

(Duur 150 minuten (met pauze). In de pauze zijn er broodjes en hapjes verkrijgbaar.)