Skip to main content
                                                                                            

Kunst en cultuur: Dagdeel

In de Bijlmer en de rest van Zuidoost staan veel kunstwerken in de openbare ruimte. Daarnaast zijn er een groot aantal kunstenaars gevestigd in zogeheten broedplaatsen, Kruitberg, Echtenstein en Heesterveld zijn de bekendste locaties.
Variant I
U krijgt een rondleiding door het hart van de Bijlmer, het Bijlmermuseum. Over aan aantal daar aanwezige kunstwerken wordt uitleg en toelichting gegeven. Tevens bezoekt u het monument van de vliegramp, ook een kunstwerk maar van een bijzondere orde. Na deze rondleiding kunt u een workshop volgen bij een van de kunstenaars, die ook elders hier genoemd worden.
Variant II
U gaat op de fiets vanaf Station Bijlmer Arena uitgebreid door
Zuidoost, op deze kunstroute leert u de Bijlmer en Zuidoost op een andere manier kennen aan de hand van de kunstwerken in de openbare ruimte.
Variant III
U wordt ontvangen in het hart van de Bijlmer. U heeft ingetekend op twee verschillende workshops die u kunt volgen. Een keuze kan gemaakt worden uit de workshops hier op de site.
Variant IV
U wordt ontvangen bij het Centrum voor Beeldende Kunst en krijgt een inleiding over Kunst in Zuidoost. Hierna volgt u variant I of II
Variant V
Onder deskundige leiding stelt u een eigen tentoonstelling samen in het CBK. Dit duurt een dagdeel.