Skip to main content
                                                                                            

Operatic Stillness 07-09-2023

“Ik heb behoefte aan een zichtbaarheid die niet afhangt van onze fysieke aanwezigheid. En, ik verlang naar een zichtbaarheid gecentreerd rond een herkenning waar we daadwerkelijk vreugde aan ontlenen. Of, tenminste een verzachting, een opluchting waarbij het niet vereist is om herinnerd te worden aan een afbreuk.” Simone Zeefuik in Operatic Stillness, het eerste deel van haar tweeluik over Thomas J Price's sculptuur Moments Contained.

Parijs, Londen, Rotterdam en Amsterdam hebben allemaal een aanzienlijk aantal Zwarte inwoners. Maar, wat zou er overblijven van deze Zwarte aanwezigheid als geen van de Zwarte mensen fysiek buiten is? Voor onze septembereditie van #BPTUnpacks richten we ons op sculpturen en standbeelden van Zwarte mensen en gemaakt door Zwarte kunstenaars. Tijdens hun presentaties en het panelgesprek na afloop zullen vijf sprekers enkele van hun favoriete werken bespreken en zich voorstellen wat voor beelden ze zouden willen zien.

Line-up

We beginnen ons programma met de Britse digitale beeldhouwer, schrijver, onderzoeker en curator Rayvenn D'Clark, die het zal hebben over het vakpersoonschap van beeldhouwen en haar prachtige werk. Aruna Vermeulen (Rotterdam), Simone Lagrand (Parijs), Sarah Ozo-Irabor (Books&Rhymes, London) en Simone Zeefuik (Bijlmer) bespreken het belang van standbeelden en sculpturen die zowel alledaagsheid als belangrijke nalatenschappen vertegenwoordigen. Lashaaawn (Amsterdam) en Ernestine Comvalius (Bijlmer) verbeelden welke kunstwerken ze in de publieke ruimtes zouden willen zien.

in het Bijlmer parktheater,tickets